Oude School Warmond

Pannenkoeken, Borrel, Muziek & Kunst

13 mei – An Evening with Lloyd Spiegel (AUS)

Pocket

Entree: €10
Aanvang 20:30 (deur open vanaf 20:00)

Denk je aan een Australische akoestische virtuoos, dan komt onherroepelijk de naam van Tommy Emmanuel voorbij. Ook landgenoot Lloyd Spiegel heeft een indrukwekkende staat van dienst. Binnenkort is hij in de Oude School te zien.

Lloyd Spiegel is nog maar halfweg de dertig, maar staat toch al meer dan vijfentwintig jaar op het podium. Sinds zijn dertiende tourt hij de wereld rond, enkel gewapend met een akoestische gitaar, een indrukwekkende fingerstyletechniek en een warme stem. Lloyd is een blues gitarist, maar dan wel in de ruime zin van het woord. Zo brengt hij net zo natuurlijk soul nummers en songs uit het Great American Songbook. Meestal begeleidt hij zichzelf op akoestische gitaar, soms samen met een drummer, maar hij speelt ook elektrisch.

De man deelde het podium met bluesgrootheden als Buddy Guy, Etta James en Ray Charles, maar ook met Bob Dylan, Peter Frampton en Willie Nelson. Hij mag met recht en rede dé ambassadeur van de Australische blues genoemd worden, want in zijn thuisland rijgt hij de bluesawards aaneen. In het toonaangevende Australian Guitar Magazine werd Lloyd zelfs opgenomen in een lijst van de 10 beste Australische top-gitaristen aller tijden!

Lloyd Spiegel bracht in zijn carrière al meer dan tien albums uit. Zijn laatste release is de toepasselijk getitelde ‘Double Live Set’, een dubbele liveplaat die hij opnam tijdens twee uitverkochte concerten in The Wonderland Spiegeltent.

Website: http://www.lloydspiegel.com/

 

Leave A Comment

Your email address will not be published.