Oude School Warmond

Pannenkoeken, Borrel, Muziek & Kunst

An Evening With Gregory Page (USA) – 24 Maart 2017

Pocket

Entree: EUR 15
Aanvang: 20.30u (deur open vanaf 19:30u)

AFGELOPEN JAAR WAS GREGORY PAGE IN DE OUDE SCHOOL. PAGE WAS UITGEBREID IN HET NIEUWS, DE ZAAL ZAT BOMVOL, DE RECENSIES WAREN LOVEND. NU KOMT HIJ TERUG OM ZIJN NIEUWE ALBUM PRESENTEREN.

Mensen als Gregory Page worden maar weinig gemaakt. Het lijkt wel of hij in de jaren twintig in een tijdmachine is gestapt, om ons ruim negen decennia later van prachtige tijdloze muziek te voorzien. Page wordt geboren in Noord-Londen als kind van een Armeense en een Ierse muzikant. Geïnspireerd door de grammofoonplaten van zijn grootvader ontwikkelt hij zich tot een uniek artiest. Hij studeert klassiek gitaar en compositie & muziekleer aan het Trinity College of Music.

Later verhuist hij naar de Verenigde Staten en begint daar onvermoeibaar zijn eigen muziek te schrijven en op te nemen. Hij ontwikkelt zijn eigen geluid en uitstraling. Gregory groeit uit tot een meesterlijk tekstschrijver en zijn stem heeft veel weg van die van Chet Baker. Dit gecombineerd met het vermogen het leven van nu te observeren en in teksten te vatten op een realistische, gevoelige en toch humorvolle manier getuigen van een enorm vakmanschap. Gregory heeft een goed gevoel voor stijl. Dit is terug te vinden in zijn muziek, de uitstraling van zijn clips, zijn fotomateriaal en zijn website.

Hoewel Gregory regelmatig Parijs bezoekt en daar veel inspiratie vindt, is de plek waar hij echt thuis hoort San Diego. In de loop der jaren heeft hij daar een flinke naam opgebouwd. Hij werkt samen met vrienden als AJ Croce en Jason Mraz.

Waar hij op zijn eerdere (veertien!) albums samenwerkte met kleine jazz georiënteerde combo’s heeft hij voor zijn nieuwste album de hulp ingeschakeld van het 22 koppige Brad Steinwehe Jazz Orchestra (o.a. samengewerkt met Aretha Franklin & Jimmy Dorsey Orchestra) en strijkkwartet Art of Elan (met Kate Hatmaker op viool en Bob Magnussen op contrabas, hij speelde eerder samen met o.a. Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan). Alle tracks zijn live opgenomen.

“He’s the real deal, a rare gift and someone you should be following not just on Twitter, but around the world.” … “Page has really gone and done it, this time he strikes up the band like a jazz cigarette with his terrific new album Shine, Shine, Shine.’’ – Jason Mraz

Leave A Comment

Your email address will not be published.